tirsdag den 28. april 2020

1. vejledning

Udfordringer:
Udfordringer i lager og transport teamet. Skabe motivation for alle eleverne, på trods af deres forskellige forudsætninger.
Læringsstile:
Vi har en meget bred elev sammensætning, det kan være elever med gymnasial baggrund, elever direkte fra folkeskolen, ordblinde, elever med diagnoser osv. Dette kræver en meget differentieret undervisningform. Samtidigt vælger de fleste af vores elever, lager og transport udd. da de er bolig trætte/udfordret. Inden de vælger uddannelsen, er oftest ikke opmærksomme på hvor meget teori de skal igennem, da de har en forestilling om, at de jo bare skal gå på et lager, eller ud og kører lastbil.


Løsning:
Dette kan digitale teknologier evt være med til at løse via blandt andet Microsoft Forms, kombineret QR koder der linker til youtube klips, så de har et elektronisk spørgeskema på skærmen, samtidigt med at de analysere en emne relateret video. ved at ligge pdf filer op til de boglige, lave videoer med tavle undervisning, man kan ligge manualer eller videoer op til øvelser der skal udføres i praksis. Yderligere kan der differentieres med forskellige spil, samt opgaver på forskellige niveauer. Moodle platform vil være perfekt til dette.
-        Den digitale platform kan være med til at frigive kostbar tid til faglærerne, til undervisning af de elever der virkelig har behov for det, samt til værdifuld relations arbejde.






fredag den 3. april 2020

Eksperiment 3: Arbejdet i Microsoft Forms

Igår torsdag den 02.04.20 prøvede jeg at lave 2 typer opgaver i microsoft Forms, nemt og lækkert at arbejde i.
Jeg lagde ud med de didaktiske overvejelser, støttede mig op ad nedenstående link -

https://open-tdm.au.dk/blogs/onlineundervisning/wp-content/uploads/sites/72/2020/03/tjekliste-1.pdf

Vi har et online lærerværelse pt i teams.




Der lagde jeg mine opgaver ud til feedback, fra mine kollegaer inden jeg skulle anvende opgaverne i undervisning.
Det viste sig at være en god idé, da flere havde problemer med at, logge ind på selve opgaven. Så det var blandt andet en problemstilling, jeg kunne nå at løse, inden undervisnings opstart.

Inden undervisnings opstart, sendte jeg alle materialer og link til zoom møde ud til eleverne.





Ved opstart af zoom lektion, anvendte jeg for første gang min screen share funktion, hvor jeg præsenterede opgaverne, samt de skema de efterfølgende skulle udfylde.
Jeg havde inden opstart lavede et backup dokument i Word, hvis der skulle opstå tekniske problemer, at eleverne f.eks. ikke kunne kunne få adgang til dokumenterne i Forms osv.

Efter første lektion blev eleverne informeret om at de skulle gå igang med de pågældende opgaver, samt at de havde tre muligheder for at kontakte mig, ved eventuelle problemstillinger, via tlf, mail eller den messenger gruppe, som holdet selv har oprettet.

Udover mig som underviser, var der også en mentor med, under alle tre lektioner.

Hele forløbet gik faktisk rigtig fint, eleverne virkede begejstrede, og fik afleveret nogenlunde indenfor den tidsramme jeg havde regnet med.
Men men. . Her opstår der så en problemstilling jeg ikke havde forudset ved brugen af Forms som opgave form. Eleverne aflevere anonymt, så sidst på eftermiddagen, mangler jeg at modtage tre afleveringer, hvor af to af eleverne giver sig til kende.

Vi vil altid støde på elever, der helst vil se sig udenom at lave opgaver/lektier osv. Så det er vigtigt at kunne dokumentere en aflevering. I ovenstående tilfælde valgte jeg at bede eleverne om at tage screenshot eller billede med tlf at de havde sendt og efterfølgende sende til min mail. Men ikke optimal løsning på sigt.

Jeg har nu efterfølgende valgt at beskrive mit forløb igen, inde på det fælles lærerværelse, i forhold til feedback og feedforward.

Det har været et super spændende og lærerigt forløb, det IT der kan altså noget i sammenspil med nutidens elever.

tirsdag den 31. marts 2020

Digital dannelse myndigheder/demokrati Dep gruppe arbejde.

1. Hvad er den Politiske dagsorden omkring digitalisering i det hele taget og specifikt i undervisningssektoren, ifølge teksten? - hvilke indsatser er iværksat giv også gerne eksempler fra jeres institution/skole/virksomhed.


En række af de initiativer, som rådet anbefaler, angår uddannelse og digitale kompetencer. Sammen med en lang række andre initiativer til at udbrede teknologisk knowhow, anbefaler rådet specifikt på uddannelsesområdet:
1. at anvendelsen af digitale læringsværktøjer og teknologier øges på tværs af fag i folkeskolen
2. at et fag i informatik indføres som obligatorisk i folkeskolen
3. at et fag i informatik indføres som obligatorisk på ungdomsuddannelserne
4. at flere midler allokeres til udvikling af digitale kompetencer på relevante uddannelser

Det er ikke nok at, at uddannelsespoltikken siger, at vi skal tilegne os digitale færdigheder. Artiklen foreslår, at vi desuden lærer om etik, kritisk stillingstagen til de digitale værktøjer, og at kunne begå sig socialt i et digitalt miljø.


2. Hvad ønsker forfatterne at stille skarpt på? Gøre os klogere omkring digitalisering og uddannelse?


Artiklen ønsker at forsvare demokratiet og individets evne til at tænke selv og undgå negativ gruppepårvirkning.
I artiklen, (digital) dannelse til myn dighed og demokrati, fra UP nr 2//20018 af Mads Vestergaard og Michale Hedegaard Hansen, fremhæver de slev:

1. At kaste et kritisk blik på digitaliseringsrevolutionen og belyse nogle af de udfordringer og negative konsekvenser, den kan medføre.
2. At præsentere hensigten og grundprincipperne i et nyligt startet projekt for digital dannelse i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, Digital (Ud) dannelse, som tager udgangspunkt i de udfordringer og skadelige mekanismer og fænomener, som digitaliseringen foranlediger eller forstærker, med den målsætning at modvirke dem gennem bevidstgørelse og (digital) myndighed.
3. På baggrund af en fremstilling af den opmærksomhedsøkonomi, digitaliseringen har realiseret, såvel som dystopiske fremtidsscenarier, teknologien muliggør, at argumentere for, at oplysningsfilosofiske dannelsesidealer om myndighed, selvbestemmelse og demokrati ikke er forældede. Tværtimod bør de danne normativ ramme for indsatser for digital dannelse i uddannelser generelt, så teknologioptimismen ikke ender i en disruption af demokrati og friheden selv.


3. Hvilke digitale udfordringer peger teksten på for: - brugerne? - et enkelte menneske? - den måde vi er sammen på som mennesker? - samfundet? - Inden for uddannelsesverdenen? - myndighed demokrati og individets dannelse og frigørelse.


Koncentrationsbesvær, konstante forstyrrelser og stress på det individuelle plan. Mobilafhængighed med afsmitning af deling af og en handel med private billeder uden samtykke, mobning på afstand begge dele giver store sociale konsekvenser, der bringer den asociale mobbe dynamik i spil. Samfundsplan hvor fakta-immume konspirationsplaner, løgne og fake news er hvor man poralisere venner og fjender, men det gør også at samfundsinformationen ikke når ud til hale samfundet og det bliver svært at gennemske dette kan svække et velfungerende samfund. Hvor vores selvbestemmelse myndighed og frihed kommer under angreb, derfor skal vi have blik for de skadelige sociale mekanismer og fænomener, som de dystopiske kontrolmuligheder giver i fremtiden. Disse tiltag giver udfordringer for hele samfundet.



4. Hvad er forfatternes pointer omkring teknologien og de bagvedliggende forretningsmodeller betydning for individet og fællesskabet? - giv også gerne egne eksempler.


Digitale teknologier kan misbruges og ødelægge det sociale fællesskab. Vi kan f.eks. gruppepresses til at tænke forkert. Gruppepres har altid eksisteret, men det er nemmere end nogensinde før at danne (store) grupper med digitale værktøjer (f.eks. Facebook). Og sprede ødelæggende budskaber.


5. Tekstens svar på digitale udfordringer er bl.a. (digital)dannelse / mydiggørelse. Hvad peger forfatterne på der skal til for at digital myndiggørelse kan udfoldes i undervisningen? / i skolen?

Digital dannelse bør have oplysningsidealerne som et væsentlig og uomgængeligt normativt element og stræbe efter dannelse af myndige, kritisk tænkende individer med modet til at bruge egen forstand - og til at yde modstand mod undertrykkelse. Den form for dannelse kommer ikke let og bekvemmeligt med nye digitale individualiserede læringsværktøjer - den kræver også hårdt arbejde, tilegnelse af traditionen og undervisning og pædagogik, som ikke nærer illusioner og målsætninger om fuldstændig værdifrihed.


6. Hvad har du fået med dig i dag fra undervisningsforløb, didaktiske designprincipper samtale med dine kolleger mv. der peger på hvad du kan gøre for at bidrage til digital dannelse for dine elever?

Jeg er blevet med bevidst om, at jeg som underviser, et stort ansvar for at, gøre mine elever bevidst om hvad det "koster" at anvende de forskellige platforme medier de bevæger sig i. Det kan godt være at det ikke er penge de betaler med, men måske noget langt vigtigere, nemlig deres privatliv, deres genereller være & gøren både på internettet og i den fysiske verden, da gps' en ofte er tilsluttet på mobilen, så du kan følges rundt på eksempel google/snapchat maps osv.



Dannelse skal være frigørelse til selvbestemmelse; til vilje og evne til at yde modstand imod tendenser til at undergrave - eller totalitært forsøge at eliminere - individets autonomi og myndighed. Dét mål er der al grund til at bibeholde i digital dannelse.


Cybersikkerhed


https://emu.dk/fgu/it-og-teknologi/cybersikkerhed/social-pa-nettet-pa-den-gode-made-undga-digitale-trusler

https://forms.office.com/Pages/AnalysisPage.aspx?id=5-BwOm5ElkS6hHAtMdvoMFdiBBShKxFIqYzVnYk8PYJUNFE3VkNIRkJTOE9FSElEWVIwUU1KTENZTi4u&AnalyzerToken=8h0t10G7Mjehyg7gMd7RTgDhwOlLDwm5

Hvis din bagerjomfru var en app

Denne video anvender jeg som opstart i informations teknologi:-)



mandag den 30. marts 2020

Digitale udfordringer!

Digitale udfordringer Side om side med den nye verden af muligheder, som digitaliseringen byder på, har de seneste år budt på en række eksempler på, at der også er en bagside af medaljen.
I uddannelsessammenhæng har det vist sig, at teknologien ikke kun muliggør læringsoptimering, nye digitale lærings værktøj er og andet godt, men også kan bidrage til individuelle problemer som koncentrationsbesvær, konstante forstyrrelser og stress (Engstrøm, 2013). ''Mobilafhængighed" er nu et fænomen, der forskes i (Jeong et al, 2016).
Socialt har teknologien og den digitale infrastruktur også vist sin mørke side i et fænomen som deling af - eller ligefrem handel med - private billeder, der sker uden samtykke, som ofte har store sociale og mentale omkostninger for ofrene.
Det samme gælder digital mobning, hvor nettets og sociale mediers mulighed for at være anonym og fysisk distanceret fra offeret i situationen er blandt de teknologiske faktorer, der kan virke som benzin på bålet og forstærke de (a)sociale (mobbe)dynamikker (Rudbeck & Simonsen, 201S).



torsdag den 26. marts 2020

Eksperiment 2 :-)

, alt det her hjemsendelse og undervisning hjemmefra, online, via div online platforme på pc, via tlf, messenger møder, Zoom, Teams, facebook grupper osv. osv. falder jo lige pludselig i rigtig god tråd med det modul her vi er igang med. :-)



Sådan ser mit hjemmekontor, undervisnings lokale ud pt.





Vi oplever både som undervisere og elver store udfordringer pt. da vi i vores team ingen erfaring har med at undervise online. 
Så vi har team møde via messenger flere gange dagligt, i forhold til undervisning, hvilke platforme vi skal anvende osv. Vi er igang med at lærer et program der hedder teams at kende.
Vi har også samtaler med enkelte elver via messenger chat.


 Eksperiment 2 skulle have foregået vi en PowerPoint præsentation af arbejdsmiljø i klassen, hvorefter eleverne ville få udleveret en opgave med spørgsmål, hvori der ligger en QR kode i bunden de skal scanne der sender dem videre til en video, de skal analysere.




Da vi jo er hjemsendt blev det til online undervisning i stedet for, undertegnet oprettede en Zoom chat, hvor eleverne blev bedt om ikke at have camera tilsluttet. 
Inden undervisning gik igang havde alle eleverne fået tilsendt dagens materiale via mail. En PowerPoint som jeg så læste op via zoom, samt tre opgaver de skulle løse selvstændigt, efter zoom møde var færdigt.
En enkelt elev kunne ikke få sin pc til  at virke, dette klarede via via et andet medie, Messenger.




Her sendte jeg et link til video der skal analyseres og derefter et skærm print af opgaven til eleven som efterfølgende kunne arbejde med opgaven. :-)

Mine knap 2 ugers erfaring med online undervisning, har vist et tydeligt billede af, at eleverne tager denne situation meget forskelligt til sig. 
De stærke elever der klarer sig godt i hverdagen, er lige pludselig på 24/7. Det vil sige at de ringer og skriver imellem kl. 06.00 - 22.00 på alle ugens 7 dage.
De elever der har det rigtigt svært i hverdagen, de er næsten faldet af, de har svært ved at motivere sig, forstår ikke helt ideen i at de skal sidde klar ved computer skærmen kl. 08.00 og ikke kan vente til kl. 10.00. De får ikke spurgt om hjælp til de opgaver de ikke forstår osv. Så det kræver stort arbejde at fastholde disse elever i skoletiden. 
Jeg oplever at størstedelen af eleverne faktisk synes det er interessant, at vi pludselig er online, og de kommer med mange gode input, i forhold  til hvilke platforme osv vi kan anvende.


Lige pt er vi både som faglærer og elever i første stadie af forståelsen af de digitale platforme og muligheder osv. Har et nedenstående graf/taksonomi.


Vi samarbejder tæt med mentorer der også deltager i video møder med eleverne. Der bliver arbejdet meget med motivation og hvorfor er det nødvendigt at lærer osv. 
Drivkraft-dimensionen beskriver meget godt hvor vi er pt med de elever der har det svært.




Jeg opdaterer igen senere i forløbet, men super interessant, og vi er da om nogen igang med de digitale teknologier. :-)










tirsdag den 17. marts 2020

Eksperiment 1

Jeg har fået eleverne til at lave video til flippede learning, og har blandt blandt andet nedenstående QR kode, næste step er at de skal lave powerpoints.
Jeg anvendte nedenstående didaktiske formel, som gav nogle udfordring, i forhold til elvernes didaktisk design.

Eleverne vælger ofte deres eget didaktiske design, ud fra hvad de selv mener er deres behov at vide. Ud fra dette elevsyn, så følger eleverne mere eller mindre med i de forskellige emner, og plukker ud hvad de selv tror de har behov for at tilegne sig af viden.
- Hvilket er min oplevelse at det ikke er et valg eleverne er i stand til at træffe selv, ud fra de kompetencer de har i forvejen.
- Ofte tillægger eleverne sig flere kompentencer end de reelt har.




Informations teknologi:
Elevrolle:
  • Beskrive en af truck øvelserne til truckcertifikat på AMU kursus
  • Video optag den øvelse i har valgt at beskrive
  • Klip/redigere video til
  • Opret QR kode og et link til EUC YouTube kanal
  • Analyser forløbet
  • Lav en PowerPoint til fremvisning i klassen
Lærer rolle:
  • Formative evalueringer
  • Instruktør
  • Observatør
  • Summativ evaluering
Didaktiske overvejelser:

  • Ordblinde kan have stor gavn af at øvelserne er beskrevet på video
  • Det sociale kan blive styrket, men også udfordret da elverne skal samarbejde 
  • Eleverne kan tage ved lærer af hinanden færdigheder/kompetencer
  • Undervisningen flytter sig fra at være envejs kommunikation, til at elverne selv er aktører
  • Multimodal læringstilgang
Anvendelse:

  • Flipped Learning, med de færdige videoer vil eleverne kunne forberede sig hjemmefra, på tlf i bussen, eller i klasselokalet, osv. Ved at den givne truckøvelse igen igen. Dette frigiver også nogle ressourcer til faglæren



tirsdag den 10. marts 2020

10 marts

https://prounord.blogspot.com/2020/03/illeris.html
https://prounord.blogspot.com/2020/03/kolb.html

Fordi elever lærer forskelligt, er vi som lærer også nødt til at afprøve forskellige undervisningsmetoder, så vi rammer bredest muligt.Læreren skal bringe eleverne mere i spil, fordi læring er en meget social proces, og almindelig skole er kedeligt.Problemet med den socialkonstruktivistiske tilgang er, at hvis eleverne er svage og ikke er til at trække noget ud af. Så kalder det næsten på læreren, at han blander sig for at få dem i gang. Hel autonom læring uden lærerstyring er ikke altid lykken.

mandag den 24. februar 2020

Eksperiment 1


Informations teknologi:
Elev rolle:
·       Beskriv en af truck øvelserne til AMU kurset
·       Video optag den øvelse i har valgt at beskrive
·       Klip videoen til
·       Opret en QR kode og et link til EUC YouTube kanal
·       Analyser forløbet
·       Lav en PowerPoint til fremvisning i klassen

Lærer rolle:
·       Formative evalueringer
·       Instruktør
·       Observatør
·       Summativ evaluering

Didaktiske overvejelser:
·       Ordblinde kan det være en hjælp til at der er video undervisning
·       Det sociale bliver styrket, da eleverne skal samarbejde
·       Eleverne kan tage ved at lærer at hinandens færdigheder
·       Undervisningen flytter sig fra at være envejskommunikation, til at eleverne er med aktører
·       Multimodal læringstilgang

Anvendelse:
·       Flipped Learning, med den færdige video vil eleverne fremover kunne forberede sig hjemme, i klasselokalet osv. Ved at se instruktions videoen på den givne truckøvelse igen og igen.




tirsdag den 18. februar 2020

Digital dannelse – hvad, hvorfor og hvordan?


Digital dannelse –
hvad, hvorfor og hvordan?
5 videoer – 5 opgaver / eksperimentgrupperne
1.Noter, hvad I mener om de 3 hv-ord 
2.Forhold jer til, hvad begrebet digital dannelse dækker over?Evnen til at kunne forstå og analysere medier, - kunne udtrykke sig digitalt, - etiske sociale kompetencer, - basale ting som at kunne tænde en pc, tlf eller et program

3.Er der behov for ”almen” digital dannelse i EUD? Eller er der tale om en særlig erhvervsrettet dannelse? Ja der er behov for digital dannelse og retning for de specifikke udd. kompetencer de fire K'er- kreativitet og innovation, - kritisk tænkning og problemløsning, - kommunikation,- kollaboration. Skal kunne lærer alene og med andre.
4.Noter nøgleord i forhold til hvorfor De fire K
● 
Link til videoerne: Intrapol / menuen Links





DigiTek: Videns- færdigheds- og kompetencemål / opgave 1.uv.dag – navn:

Vidensmål
Hvad kan der spørges om?
Hvor er jeg nu?
Hvad vil jeg arbejde mod?
Have viden om hvad digitale teknologier betyder for didaktik og læring
Kan du sige noget om den generelle udvikling i samfundet og hvordan den har påvirket skolesystemet, herunder undervisning og læring?
Kan du sige noget generelt om, hvordan brug af digitale teknologier i undervisning og læring påvirker dit arbejde? Hvordan stemmer det overens med undersøgelser af erhvervsskolelæreres brug af it/digitale teknologier i undervisningen?
Rookie
Jeg vil arbejde hen imod at alt undervisning ligger på Moodle og hvilke didaktiske overvejelser der er at tage hensyn til
Kunne forstå og reflektere over teorier og metoder om digitale teknologier i undervisning og læring

Kan du sige noget generelt om hvilke pædagogisk-didaktiske teorier, der kan være hensigtsmæssige at anvende ift. brug af digital teknologi i undervisning og læring? Og hvorfor?
Kan du sige noget om, hvilke didaktiske og/eller læringsmæssige fordele og ulemper, der kan være ved brug af digitale teknologier? Ift. forskellige didaktiske elementer (fx deltagerforudsætninger, arbejdsformer og evalueringsmuligheder)?
Rookie
De unge virker meget hooked på at lærer via digitale platforme
Have indsigt i digital dannelse og webetik

Kan du sige noget generelt om digitale teknologiers anvendelsesmuligheder i undervisning og læring?
Kan du sige noget om hvordan udviklingen fra web 1.0 til web 2.0 (sociale teknologier) påvirker anvendelsesmulighederne?
Kan du sige noget om de pædagogisk-didaktiske muligheder, der hævdes være ift. brug af web 2.0 teknologier (sociale teknologier)?
Nej

Færdighedsmål
Hvad kan der spørges om?
Hvor er jeg nu?
Hvad vil jeg arbejde mod?
Kunne anvende teknologier i planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning på erhvervsuddannelser
Kan du sige noget generelt om, hvordan du helt konkret ville tage digitale teknologier i brug i din undervisning? Hvilke pædagogisk-didaktiske overvejelser ville du gøre dig?
Kan du give eksempler på, hvordan du ville kunne bruge digitale teknologier i din undervisning ift. fx planlægning, gennemførelse og/eller evaluering?

Vil gerne kunne evaluere på den digitale undervisning
Kunne vælge og begrunde valg af digitale teknologier
Kan du sige noget om, hvordan du ville udvælge digitale teknologier til brug i din undervisning – hvad ville du vælge ud fra?
Kan du sige noget om, hvordan du ville argumentere overfor dine elever (og dine kolleger) ift. inddragelse af digitale teknologier i undervisningen?
Jeg vil differentier ud fra de forskellige elevgrupper, så vil kræve meget materiale

Kunne vurdere og formidle problemstillinger om digitale teknologier i en erhvervspædagogisk kontekst

Kan du sige noget om, hvordan du ville kunne fortælle din ledelse/dine kolleger om brugen af digitale teknologier i undervisningen – hvad ville du lægge vægt på ift. disse to grupper?
Kan du sige noget om, hvilke konkrete pædagogiske-didaktiske problemstillinger, som du mener at brugen af digitale teknologier kan være med til at løse?
Jeg vil præsentere for det mine kollegaer ved at lade dem følge undervisningen




Kompetencemål
Hvad kan der spørges om?
Hvor er jeg nu?
Hvad vil jeg arbejde mod?
Håndtere digitale teknologier i et didaktisk og læringsteoretisk perspektiv
Kan du sige noget om, hvordan du har lært at bruge den / de i modulopgaven anvendte teknologier – hvilke udfordringer oplevede du? Teknisk, pædagogisk, organisatorisk / samarbejdsmæssigt?
Kan du sige noget om, hvordan du generelt lærer nye digitale teknologier at kende – hvad kan du selv gøre for at holde dig ajour med udviklingen?


Indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde om udvikling af undervisning og læring baseret på digitale teknologier
Kan du sige noget om, hvilken lærermiddelkultur I generelt har på din arbejdsplads?  
Hvilke muligheder for samarbejde omkring brug af digitale teknologier ser du?

Har en god kollega som sparringspartner
Påtage sig ansvar for anvendelse af digitale teknologier i planlægning, gennemførelse og evaluering af undervisning og læring
Hvordan vil du sikre at det tiltag, du har beskrevet i modulopgaven, ikke blot bliver en enlig svale – hvordan vil du sikre brug af digitale teknologier i undervisningen fremover?


Udvikle digitale didaktiske forløb rettet mod forskellige deltagere
Kan du sige noget om, hvordan digitale teknologier kan støtte eller fremme læreprocesser hos forskellige deltagere? Og hvilke tiltag mener du, der er vigtige?




Mulige problemstillinger


Modul DigiTek

Udfordringer:
Udfordringer i lager og transport teamet.
-        Differentieret undervisning.
Aldersforskel, modenhed, evt. diagnoser, uddannelses niveau eleverne er på hver især, kræver langt større forberedelse for faglæren, have mange opgaver klar på forskellige niveauer.

Løsning:
Moodle som er en web tilgængelig platform, vil kunne være med til at løse disse problemstillinger. Da det er muligt på denne type platform, at ligge alle typer opgaver op. Det er muligt at oprette div spil og videoer osv. Så det er muligt for eleverne at modtage læring på mange måder, trods det er fra en web platform, endvidere er det Moodle vi som erhvervsskole har valgt at implementere alt vores undervisning i, så det vil give rigtig god mening at arbejde på denne platform med problemstillingen, da det er muligt at tage mange didaktiske hensyn.

Udfordringer:
Udfordringer i lager og transport teamet.
Læringsstile:
Vi har mange elever der lærer på forskellige måder. Dette kan f.eks. være tavle undervisning, bogligt ”læse”, praktisk anlagte ” skal have tingene i hænderne”, video se filmklip osv.

Løsning:
Dette kan digitale teknologier være med til at løse via Moodle platform. Bl.a. ved at ligge pdf filer op til de boglige, lave videoer med tavle undervisning, man kan ligge manualer eller videoer op til øvelser der skal udføres i praksis. Yderligere kan der differentieres med forskellige spil, samt opgaver på forskellige niveauer. Moodle platform vil være perfekt til dette.
-        Den digitale platform kan være med til at frigive kostbar tid til faglærerne, til undervisning af de elever der virkelig har behov for det, samt til værdifuld relations arbejde.

Udfordringer:
Ufærdige materialer og opgaver. Meget af det der undervises efter, ligger i hovedet på den enkelte faglærer, og dermed ikke nedskrevet nogen steder, når materialet kun er i hovedet på den enkelte faglærer, er der ingen der ved hvad der er gennemgået, eller hvor langt undervisning er nået på den forskellige moduler, da intet jo er nedskrevet.

Løsning:
En digital platform kan være med til at løse dette. Der er alt nedskrevet fra år til år, der kan nemmere rettes til i opgaverne, samt evalueres løbende undervejs i forløbende. Man kan følge med i hvor langt undervisning er nået, og hvor langt eleverne er nået. Man kan låse de forskellige niveauer og emner, så det bliver mere struktureret for både eleverne og faglærerene.

Udfordringer:
Faglærernes IT færdigheder kan være en stor udfordring, da der skal arbejdes på en web platform, som kan kræve stor indlæring for faglærerne, da faglærerne oftest kommer med en praktisk baggrund far håndværker branchen.