mandag den 30. marts 2020

Digitale udfordringer!

Digitale udfordringer Side om side med den nye verden af muligheder, som digitaliseringen byder på, har de seneste år budt på en række eksempler på, at der også er en bagside af medaljen.
I uddannelsessammenhæng har det vist sig, at teknologien ikke kun muliggør læringsoptimering, nye digitale lærings værktøj er og andet godt, men også kan bidrage til individuelle problemer som koncentrationsbesvær, konstante forstyrrelser og stress (Engstrøm, 2013). ''Mobilafhængighed" er nu et fænomen, der forskes i (Jeong et al, 2016).
Socialt har teknologien og den digitale infrastruktur også vist sin mørke side i et fænomen som deling af - eller ligefrem handel med - private billeder, der sker uden samtykke, som ofte har store sociale og mentale omkostninger for ofrene.
Det samme gælder digital mobning, hvor nettets og sociale mediers mulighed for at være anonym og fysisk distanceret fra offeret i situationen er blandt de teknologiske faktorer, der kan virke som benzin på bålet og forstærke de (a)sociale (mobbe)dynamikker (Rudbeck & Simonsen, 201S).



Ingen kommentarer:

Send en kommentar